Ντομάτες γεμιστές

Για τις Γεμιστές Ντομάτες θα χρειαστείτε:
12 ντομάτες
2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1½ φλιτζάνι τριμμένη μελιτζάνα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
25 γρ. κουκουνάρι
25 γρ. σταφίδα
6 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

 

Διαλέγετε μεγάλες στρογγυλές ώριμες σφιχτές ντομάτες.
Τις πλένετε, τις γυρίζετε ανάποδα και κόβετε με κοφτερό μαχαίρι ένα «καπάκι».
Αφαιρείτε με κουταλάκι του γλυκού το εσωτερικό της ντομάτας και το βάζετε σε μπολ.

Πασπαλίζετε τον πάτο και το εσωτερικό του καπακιού κάθε ντομάτας με μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τις τοποθετείτε σε ταψί.
Περνάτε από σήτα τη σάρκα από τις ντομάτες και κρατάτε χωριστά τον χυμό.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε ελαφρά.
Προσθέτετε τον χυμό από τις ντομάτες, το κουκουνάρι και τη σταφίδα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σιγοβράσουν ώσπου να μισοβράσει το ρύζι.

Γεμίζετε με κουταλάκι τις ντομάτες κατά τα 2/3 και τις σκεπάζετε με τα «καπάκια» τους.

Αν θέλετε, καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε κυδωνάτες 3 πατάτες. Τις αλατοπιπερώνετε και τις τοποθετείτε ανάμεσα στις ντομάτες.

Ρίχνετε στο ταψί 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο, ώσπου να ψηθούν πολύ καλά οι ντομάτες.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Τηλ: +30 27460 24250
Fax: +30 27460 24121